چند روز پس از جنجالهایی که برای آببازی در پارک آب و آتش به پا شد، افرادی که از سوی پلیس امنیت تهران در این رابطه دستگیر شده بودند، آزاد شدند.
هفتم مرداد بود که تعدادی ختر و پسر به دنبال فراخوانی در فیسبوک، برای شادی و آبپاشی در پارک آب و آتش دور هم جمع شدند و آببازی کردند. بعضی از آنها تفنگ آبپاش هم با خودشان آورده بودند. انتشار تصاویری از شادی این جوانها بود که واکنش برخی رسانهها را به دنبال داشت. بعد از انتشار خبرهایی در خبرگزاری فارس و سایتهای اصولگرا، رییس پلیس تهران خبر از دستگیری تعدادی از شرکتکنندگان در مراسم پارک آب و آتش داد. خبرگزاری فارس عنوان کرده بود که این اقدامات در ملاءعام باعث جریحهدار شدن احساسات مردمی شده است.
به گزارش آفتاب به نقل از روزنامه شرق، بعد از آن هم عنوان شد که این طرح از سوی عوامل خارجی طراحی شده است، اما با گذشت هشت روز از این اتفاق و دستگیری نزدیک به 10 نفر در رابطه با آن، روز گذشته همه دستگیرشدگان با سپردن قرار وثیقه آزاد شدند. پلیس به دستگیرشدگان گفته بود، که اتهامشان تبلیغ علیه نظام است. بازپرس دادسرای ارشاد در خیابان بخارست به خانواده دستگیرشدهها اعلام کرده که یک سند برای آزادی فرزندشان بیاورند.
به این ترتیب دیروز همه دستگیرشدهها که پلیس امنیت اخلاقی آنها را بازداشت کرده بود، آزاد شدند. رییس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره خبرهای برخی رسانهها مبنی بر طراحی این برنامه از سوی دشمنان و گروههای خارجی گفت: من تا به حال چنین چیزی را از همکارانم در مجموعه پلیس نشنیدهام.
کجای قانون آبپاشی جرم است؟
کامبیز نوروزی، حقوقدان در رابطه با این موضوع به «شرق» میگوید: نه تنها هیچ عنوان کیفری برای این تفریح وجود ندارد، بلکه در اخلاق عمومی هم کمترین قضاوت منفیای نسبت به آببازی وجود ندارد. از این رو بسیار شگفتانگیز است که با آببازی در پارک به این شکل برخورد میشود.
او معتقد است: با اخباری که از این مراسم پخش شد، هیچ استناد قانونی برای تعقیب افراد وجود ندارد و مشمول هیچ نوع عنوان کیفری نمیشوند.
نوروزی تصریح کرد: در ماههای گذشته فرماندهان پلیس سخنانی مطرح کردهاند که از حیث حقوقی محل بحث و تردید است که فکر میکنم باید دقتنظر بیشتری داشته باشند.
این حقوقدان میگوید: ممکن است، آبپاشی برای برخی مورد پسند نباشد اما این دلیل نمیشود انگ مجرمانه به جوانان بیگناهی که در پارک آب و آتش شادی کردهاند، بزنند و آنها را در زمره مجرمان قرار دهند. به گفته نوروزی، حتی در سایتهای خبری پلیس و قوه قضاییه حوادث هولناکی منتشر میشود که اهمیت بسیار بیشتری نسبت به آببازی دارند. این حقوقدان با تاکید بر اینکه مرجع تفهیم اتهام، بازپرس دادسراست، گفت: به نظر در دادسرا، بازپرسها و دادیارها به اندازه کافی به کارشان مسلط هستند که عناوین بیهوده برای افراد نتراشند و این درایت در دادسرا وجود دارد.
اتفاقی مشابه در بندرعباس
اما درست یک هفته بعد از جشن جوانان در پارک آب و آتش تهران، تعداد زیادی دختر و پسر روز جمعه در پارک غدیر بندرعباس دور هم جمع شدند و به آببازی پرداختند. این اتفاق هم واکنش پلیس را به همراه داشت.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی هرمزگان با تایید تجمع تعدادی از جوانان و انجام آببازی گفت: شکی در اینکه تجمع از قبل اطلاعرسانی شده بود، نیست. عباس خدادادزاده با تایید خبر بازداشت تعدادی از جوانان که در یک اقدام هماهنگشده از قبل در ساحل پارک غدیر اقدام به برگزاری جشن آببازی کرده بودند به مهر گفت: تعدادی از پسران و دختران که از قبل از طریق پیامک، تلفنی و فیسبوک به هم اطلاعرسانی کرده بودند به صورت مختلط در ساحل پارک غدیر اقدام به برگزاری مراسم آببازی کردند.
جانشین فرمانده انتظامی هرمزگان افزود: پس از گزارش چنین مراسمی در پارک ساحلی این تعداد به پلیس امنیت اخلاقی احضار میشوند و اکنون در حال بررسی اتفاقات این روز هستیم.
خدادادزاده با بیان اینکه برخی هم ناخواسته در این مراسم شرکت کرده بودند، عنوان کرد: دو موضوع است، یکی اینکه این مراسم به صورت مختلط برگزار شده بود و دیگر اینکه برخی از این افراد بطریهای آب معدنی در دست داشتهاند که یکی از مصادیق روزهخواری محسوب میشود. به گفته او، در ماه مبارک رمضان آب به عنوان یکی از عوامل باطلکننده روزه مطرح است و این اتفاق خود با مسایل شرعی روزهداری مغایر است.
وی افزود: خانوادهها باید در این روزها بیشتر از گذشته مراقب فرزندان خود باشند چرا که دشمنان از هر راهی هرچند بیاهمیت سعی در ضربه زدن به اعتقادات دینی و مذهبی ملت ایران دارند.
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی هرمزگان گفت: 30 جوان دختر و پسر که مشغول آببازی در کنار ساحل پارک غدیر بندرعباس بودند تنها جهت ارشاد به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شدند.
شاعرانه
کد مطلب : 132041